Μαρ 20 2011

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΙΝΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ

Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου την έστειλε την καταγγελία για διερεύνηση στις Εισαγγελίες Εφετών και εκείνοι με την σειρά τους στις Εισαγγελίες Πρωτοδικών…

Η Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών, έκανε καταγγελία προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου που πρωτοκολλήθηκε στις 1-12-2010 (εμείς σαν κλάδος το μάθαμε τώρα)

Στην καταγγελία αυτή συκοφαντεί συνολικά τον κλάδο, ταυτίζοντας τον δικαστικό επιμελητή με τις εισπρακτικές εταιρείες, καταμαρτυρώντας του δήθεν σωρείες παρανομιών.

Σε κάποια σημεία η καταγγελία κατονομάζει συγκεκριμένους συναδέλφους.

Στο τέλος ζητά να δοθεί εντολή για φορολογικό έλεγχο όσων δικαστικών επιμελητών προκύπτει από το φύλλο ελέγχου του Ειρηνοδίκη πως  έχουν  πραγματοποιήσει πάνω από 1500 πράξεις επιδόσεων και 30 πράξεις εκτελέσεων.

Ήδη στην Καβάλα και στην Δράμα, έγιναν οι πρώτοι έλεγχοι και ο Ειρηνοδίκης (που πήγε στο γραφείο των συναδέλφων)  τους ζήτησε και τα δελτία παροχής υπηρεσιών.

Πολλά ερωτήματα μας γεννήθηκαν!

Η διατύπωση στην καταγγελία, του τρόπου ελέγχου των δικαστικών επιμελητών, αλλά και των συγκεκριμένων κατονομαζόμενων «παρανομούντων» συναδέλφων,  μαρτυρά ότι στην σύνταξή της έχει συμβάλει συνάδελφος.

Δεν καταλαβαίνουμε επίσης γιατί ένας συνάδελφος με 1500 επιδόσεις το χρόνο μπορεί να παρανομήσει, ενώ ένας άλλος με 1499 είναι υπέρ άνω υποψίας!

Νομίζουμε ότι το ΙΝΚΑ κακώς τα βάζει με τον δικαστικό επιμελητή.

Θα έπρεπε να γνωρίζει ότι η παρέμβασή και ο ρόλος του δικαστικού επιμελητή, τόσο στην προδικασία της δίκης, όσο και στην διαδικασία της αναγκαστικής εκτέλεσης κατοχυρώνει τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών διαδίκων και οφειλετών. Ενώ παράλληλα αποδυναμώνει την όποια παρέμβαση των εισπρακτικών εταιρειών.

Εξάλλου είναι γνωστή η δραστηριότητα της Ομοσπονδίας των δικαστικών Επιμελητών κατά της λειτουργίας και δράσης τόσο κατά των Εισπρακτικών  εταιρειών, όσο και κατά των εισπρακτικών δικηγορικών γραφείων.

Αν υπάρχουν ορισμένοι παρανομούντες μειοδότες συνάδελφοι  συνεργαζόμενοι με τέτοιες εταιρείες, δεν σημαίνει ότι ολόκληρος ο κλάδος πρέπει να βάλλεται. Την ίδια στιγμή που δίνει αγώνα να τους απομονώσει και να τους αποτινάξει από το σώμα του.

Σε καμιά όμως περίπτωση δεν επιτρέπεται να καταδικάζεται η συστέγαση ή η συνεργασία μεταξύ των συναδέλφων.

Καμιά απολύτως νομιμοποίηση δεν έχει κανένα ΙΝΚΑ να μας δείχνει με ποιο τρόπο θα απλώσουμε τα επαγγελματικά μας σχέδια.

 

Εμείς σαν ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ δεν θέλουμε πόλεμο. Αν όμως επιμείνουν  στη τακτική τους θα τον έχουν!

Με τους νόμιμους και παράνομους τοκογλύφους να τα βάλουν, τους τραπεζίτες που δίνουν δουλεία στις εισπρακτικές, τον ΣΕΒ και την κυβέρνηση.Το μνημόνιο και η αντιλαϊκή πολιτική για να σωθούν οι κεφαλαιοκράτες και οι ντόπιες και ξένες τράπεζες φταίνε, που οι ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ επάψαν να καταναλώνουν και όχι οι «μικροί δρομείς των δικογράφων», η τελευταία τρύπα της φλογέρας – οι δικαστικοί επιμελητές.

Άσε ένα σχόλιο