Μάι 01 2014

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Με αγωνιστικό κλίμα και σχετική μαζικότητα, γιορτάστηκε και φέτος από τα συνειδητά τμήματα της εργατικής τάξης και του κόσμου της εργασίας, η εργατική Πρωτομαγιά .

Παρούσα στις συγκεντρώσεις και στην πορεία και η ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ δικαστικών επιμελητών.

Όμως η πλειοψηφία της ηγεσίας του κλάδου, για μια ακόμη φορά απουσίαζε επιδειχτικά από τις εκδηλώσεις αυτές.

Απέδειξε για μια ακόμη φορά, πόσο μακρυά είναι από τις ανησυχίες και τα προβλήματα του κομματιού εκείνου των δικαστικών επιμελητών (που είναι  η μεγάλη πλειοψηφία) και που κάθε μέρα μοχθούν για το μεροκάματο όπως και η υπόλοιπη κοινωνία.  Που στενάζουν κάτω από το βάρος των  μνημονίων, τα φοροεισπρακτικά μέτρα και την απλήρωτη εργασία τους. Αλλά και την εργασιακή τους εκμετάλλευση από τις εισπρακτικές εταιρείες, το Δημόσιο και τις τράπεζες .

Που κάθε μέρα προσπαθούν να βρουν την δύναμη και την νομική διέξοδο να στηρίξουν τους οφειλέτες, είτε των τραπεζών είτε του Δημοσίου, προσπαθώντας να αναδείξουν  ανθρώπινο πρόσωπό. Που εναντιώνονται  στις κατασχέσεις και πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων. Που ψάχνουν γέφυρες επικοινωνίας και αγωνιστικό συντονισμό με τα υπόλοιπα αγωνιζόμενα τμήματα της κοινωνίας. Που εναντιώνονται στον Φασισμό. 

Δυστυχώς για μια ακόμη Πρωτομαγιά,  η ηγεσία μας, προτίμησε από τον αγώνα ενάντια στα  μέτρα, κυβέρνησης και τρόικας, το μαγιόξυλο ! Ακόμη χειρότερη και από τις ηγεσίες ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.

 

Ένα σχόλιο για το “ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ”

  1. ΞΕΝΗ ΒΑΣ. ΚΕΣΙΝΗ έγραψε:

    Γιατί οι δικαστικοί επιμελητές δεν εξεγείρονται;
    Η 1η Μαΐου είναι ένας διεθνής εορτασμός για την μέρα των εργατών.
    Το 1889, η Β΄Διεθνής καθιέρωσε την πρωτομαγιά ως ημέρα Εργατικής Αλληλεγγύης, τιμώντας τους αναρχικούς αγωνιστές που εκτελέστηκαν ή φυλακίστηκαν από το αμερικανικό κράτος, διότι διεκδίκησαν το οκτάωρο και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.
    Επιπλέον, για τους Έλληνες η 1η Μαΐου έχει έναν ενισχυμένο συμβολισμό, καθώς το αίμα των μαρτύρων της ελευθερίας, ζεστό ακόμα, μας θυμίζει ότι την 1η Μαΐου του 1944 στο σκοπευτήριο της Καισαριανής εκτελέστηκαν 200 αντιστασιακοί κομμουνιστές από τους Γερμανούς.
    Στη χώρα μας, ο πρώτος εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς έγινε το 1893, όταν στην Αθήνα, με πρωτοβουλία του Κεντρικού Σοσιαλιστικού Συλλόγου του Σταύρου Καλλέργη, 2000 εργάτες διαδήλωσαν ζητώντας οχτάωρο, Κυριακή αργία και κρατική ασφάλιση στα θύματα εργατικών ατυχημάτων.
    Η πλειοψηφία της ηγεσίας του κλάδου μας φαίνεται πως δε συμπαθεί ιδιαίτερα το θεσμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς – πιθανόν να της άρεσε περισσότερο αν ήταν Πρωτομαγιά των Αφεντικών ή κάτι τέτοιο.
    Η επιδειχτική απουσία της ηγεσίας του κλάδου των δικαστικών επιμελητών από τον εορτασμό της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ απέδειξε για μια ακόμη φορά, ότι δε διαθέτει την αποφασιστικότητα να διεκδικήσει τα δικαιώματά μας απέναντι σε εχθρικά καθεστώτα που μας εξαθλιώνουν προς κέρδος των ελάχιστων.
    Ή είσαι με τα δικαιώματα ή δεν είσαι. Ή τα υπερασπίζεσαι ή όχι.
    Η απάθεια της ηγεσίας του κλάδου μας, καταξιώνει όσους κατακερματίζουν τα δικαιώματα των δικαστικών επιμελητών αφού μας αποθαρρύνει από το να δράσουμε εναντίον των συνθηκών, θεσμών και κυρίως των προσώπων εκείνων που μας εξαθλιώνουν.
    Χωρίς ίχνος ντροπής ή αναστολών η ηγεσία του κλάδου των δικαστικών επιμελητών, δια της απουσίας της, επιχειρεί απροκάλυπτα τη δημόσια ματαίωση του δικαστικού επιμελητή ως πολίτη, αφού καθοδηγεί τις συνειδήσεις μας προς οποιαδήποτε άλλη κατεύθυνση εκτός από την αναζήτηση των ενόχων και της απονομής δικαιοσύνης εναντίον της απλήρωτης εργασία μας, αλλά και της εργασιακής μας εκμετάλλευσης από τις εισπρακτικές εταιρείες, το Δημόσιο και τις τράπεζες.
    Ευτυχώς, παρούσα στις συγκεντρώσεις και στην πορεία, για μια ακόμη Πρωτομαγιά, η ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ δικαστικών επιμελητών, δημιουργώντας γέφυρες επικοινωνίας και αγωνιστικό συντονισμό.
    Συναδέλφισσα, συνάδελφε, υπερασπίσου τα δικαιώματά σου. Υπερασπίσου την ύπαρξή σου και την ελευθερία σου, υπερασπίσου μια κοινωνία με δικαιώματα. Δεν υπάρχει δικαίωμα που να διεκδικεί ένας, αλλά να αφορά μόνον ένα. Κάθε δικαίωμα που χάνει κάποιος, αφαιρείται από την κοινωνία. Αργά ή γρήγορα θα το χάσουμε κι άλλοι.
    Πες ΟΧΙ στους πολιτικούς φορείς της διαφθοράς και ΝΑΙ σ’ αυτούς της αλληλεγγύης.
    Πες ΟΧΙ στα επιδόματα και ΝΑΙ στα δικαιώματα.
    Πες ΟΧΙ στη νομιμοποίηση του φόβου και ΝΑΙ στην ισότητα.
    Πες ΟΧΙ στη συνενοχή και ΝΑΙ στη συμμετοχή.

    Ξένη Κεσίνη

Άσε ένα σχόλιο